KALİTELİ FINDIK PROJESİ

1.KISIM: OLTAN GIDA’DAN 50 BİN ÇUVAL

2.KISIM: FINDIKTA MAKİNELİ KURUTMA SİSTEMİ

PROJE: Trabzon Ticaret Borsasının koordinatörlüğünde, Oltan Gıda’nın desteği ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Trabzon İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla 50.000 Jüt Çuval fındık üreticilerine ücretsiz olarak dağıtılacaktır. Kurutma işleminde makineli sisteme geçilecek ve ürününü kurutacak üreticilerden ücret alınmayacaktır.

PROJENİN AMACI: Üreticilerin kaliteli fındık üretmesini sağlamak amacıyla, fındıkta küflenme denilen aflatoksin oluşumuna neden olan naylon çuvallar yerine jüt çuval kullanımını teşvik etmek ve yörenin yağışlı iklimi nedeniyle yaşanılan kurutma problemini ortadan kaldırmak.

PROJENİN UYGULAMA SÜRESİ: Çuval Dağıtımı:13 Gün (2-15 Temmuz 2012 arası)Kurutma İşlemi: Ağustos ayından itibaren toplama sezonu tamamlanıncaya kadar.

Dökümanlar