ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, yaptığı açıklamada, Rize Üniversitesi'ne devredilen Taşlıdere Çay Fabrikası'nın yeşil çay üretimi yapılan tek fabrika olduğunu söyledi. Çay tiryakilerinin her geçen gün yeşil çaya olan ilgisinin arttığına dikkat çeken Sütlüoğlu, "2000'li yıllar öncesi yeşil çay üretimi ile ilgili denemeler yapılmış fakat pazar sorunu ve üretimde istenilen sonuçlar alınamadığından çalışmalar askıya alınmıştı. 2004'te kesin üretimine geçtiğimiz yeşil çaydan 2011 yılında 13 tonu tamamen organik olmak üzere toplamda 144 ton üretim gerçekleştirdik. Kurum olarak tüketicilerimizin yeşil çay ihtiyacını karşılayabilmek adına yeşil çay üretimi gerçekleştirilecek yeni fabrikalar kurmayı planlıyoruz. Yeşil çaya talebin oldukça fazla olması nedeniyle bu konuya ağırlık vereceğiz." dedi.
 
2004 yılında üretimine başlanan ve aradan geçen 8 yılda 796 ton üretim yapılan ÇAYKUR yeşil çay üretiminin yıllara göre dağılımı ise şöyle: "2004 yılında 142 ton, 2005'te 200 ton, 2006'da 119 ton, 2007'de 12 ton, 2008'de 19 ton, 2009'da 19 ton 2010'da 141 ton, 2011'de 144 ton."
 
YEŞİL ÇAY ANTİOKSİDAN DEPOSU
 
Açıklamada yeşil çayın faydaları ise şöyle ifade edildi: "Antioksidan özelliğinden dolayı hücre yenileyicidir. Yaşlanmayı geciktirir. Performansı etkiler, yorgunluk, stres ve uyku halini ortadan kaldırır, grip önleyicidir. Diş çürümesini engeller. Kanser hücrelerinin gelişmesini önler. Mide ve bağırsak problemlerini hafifletir. Romatizmal hastalıkların tedavisinde fayda sağlar. Kolesterol ve yağ değerlerini iyileştirerek, tansiyon ve kan şekerini ayarlar. Yeşil çayla yapılan kompres ve maskeler cilde canlılık kazandırır. Günde 5 fincan yeşil çay içildiğinde vücudu zırh gibi korur."
ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, yaptığı açıklamada, Rize Üniversitesi'ne devredilen Taşlıdere Çay Fabrikası'nın yeşil çay üretimi yapılan tek fabrika olduğunu söyledi. Çay tiryakilerinin her geçen gün yeşil çaya olan ilgisinin arttığına dikkat çeken Sütlüoğlu, "2000'li yıllar öncesi yeşil çay üretimi ile ilgili denemeler yapılmış fakat pazar sorunu ve üretimde istenilen sonuçlar alınamadığından çalışmalar askıya alınmıştı. 2004'te kesin üretimine geçtiğimiz yeşil çaydan 2011 yılında 13 tonu tamamen organik olmak üzere toplamda 144 ton üretim gerçekleştirdik. Kurum olarak tüketicilerimizin yeşil çay ihtiyacını karşılayabilmek adına yeşil çay üretimi gerçekleştirilecek yeni fabrikalar kurmayı planlıyoruz. Yeşil çaya talebin oldukça fazla olması nedeniyle bu konuya ağırlık vereceğiz." dedi.


2004 yılında üretimine başlanan ve aradan geçen 8 yılda 796 ton üretim yapılan ÇAYKUR yeşil çay üretiminin yıllara göre dağılımı ise şöyle: "2004 yılında 142 ton, 2005'te 200 ton, 2006'da 119 ton, 2007'de 12 ton, 2008'de 19 ton, 2009'da 19 ton 2010'da 141 ton, 2011'de 144 ton."


YEŞİL ÇAY ANTİOKSİDAN DEPOSU

Açıklamada yeşil çayın faydaları ise şöyle ifade edildi: "Antioksidan özelliğinden dolayı hücre yenileyicidir. Yaşlanmayı geciktirir. Performansı etkiler, yorgunluk, stres ve uyku halini ortadan kaldırır, grip önleyicidir. Diş çürümesini engeller. Kanser hücrelerinin gelişmesini önler. Mide ve bağırsak problemlerini hafifletir. Romatizmal hastalıkların tedavisinde fayda sağlar. Kolesterol ve yağ değerlerini iyileştirerek, tansiyon ve kan şekerini ayarlar. Yeşil çayla yapılan kompres ve maskeler cilde canlılık kazandırır. Günde 5 fincan yeşil çay içildiğinde vücudu zırh gibi korur."